Stress-end

voor totale ontspanning van hoofd, hart, huid en hormonen

Hormoon Expert

Niet alleen vrouwen hebben (last van) hormonen

Bij het woord 'hormonen' denken we vaak als eerste aan 'de overgang'. Uiteraard heeft dat met hormonen te maken. Maar niet alleen de (middelbare) vrouw heeft te kampen met hormonen.

Wat denk je van stress, spijsvertering, zwangerschap, slaap, schildklier, etc?

Zijn jouw hormonen uit balans?


SYMPTOMEN HORMONALE DISBALANS • Je voelt je vaak futloos en je hebt weinig energie

 • Je gewicht blijft toenemen, ondanks dat je hetzelfde eet

 • Je slaapt onrustig en hebt regelmatig koude voeten
 • Stemmingswisselingen die steeds vaker de kop opsteken

 • Tijdens je cyclus heb je regelmatig last van hoofdpijn of migraine

 • Ieder jaar kom je weer een paar kilo aan en je begrijpt niet waarom


Grote kans dat je hormonen uit balans zijn, oftewel hormonale disbalans.

Hormonale disbalans komt veel voor bij vrouwen. Je hoeft niet rond te blijven lopen met klachten. Reset je Hormonen helpt je graag om je hormonen weer in balans te krijgen én om weer beter in je vel te zitten.De Reset je Hormonen methode


Futloos, prikkelbaar en een gebrek aan energie; tel daar een druk (gezins)leven en een stressvolle baan bij op en je merkt dat je al een tijdje niet lekker in je vel zit. Wanneer je de 30 passeert, gaat je lichaam veranderen en je werkt langzaam toe naar de overgang. Wellicht zit je al in de overgang en ervaar je meerdere ongemakken. Ook kun je andere klachten ervaren zoals stemmingswisselingen, niet kunnen afvallen, vermoeidheid, endometriose of PCOS.

Veel vrouwen ervaren een hormonale disbalans, dat betekent dat je hormonen uit balans zijn. Dit kan klachten geven als: • weinig energie

 • moeite met afvallen

 • stemmingswisselingen

 • regelmatig hoofdpijnklachten of migraine

 • rugpijn

 • vermoeidheid

 • minder zin in seks

 • depressiviteit

 • prikkelbaarheid

 • slaapproblemen
 • moeilijkheden om zwanger te raken

Door bewustwording van wat je hormonen doen én hoe jij dat kan beïnvloeden, hoeft dat niet zo te zijn! Met de reset je hormonen methode gaan we zorgen dat jij weer lekker in je vel komt!


Wat doet een essentiële olie?Warmte allergie

Warmte allergie bij tiener

Daphne was een jaar of 12-13 toen ze haar eerste menstruatie kreeg. Volledig volgens verwachting. Wat niet zo verwacht was, was het feit dat ze sindsdien last heeft van warmte allergie. Was dit toeval (toeval bestaat niet) of was deze uitslag dus hormonaal beïnvloed?

Warmte allergie bij tiener

Daphne was een jaar of 12-13 toen ze haar eerste menstruatie kreeg. Volledig volgens verwachting. Wat niet zo verwacht was, was het feit dat ze sindsdien last heeft van warmte allergie. Was dit toeval (toeval bestaat niet) of was deze uitslag dus hormonaal beïnvloed?

Samen met haar moeder heeft ze haar klachten besproken met de huisarts en een verpleegkundige. Conclusie was dat je hier niets aan kunt doen. Op dat moment hadden zij geen reden om aan te nemen dat dit niet waar hoeft te zijn. Dat wat regulier niet mogelijk is, is op alternatief vlak misschien heel goed te behandelen.

Afijn, Daphne heeft van haar eerste menstruatie tot haar 18e dagelijks last gehad van deze warmte allergie. Op verschillende momenten als onder de douche staan, sporten, (naar school) fietsen, etc.

Ze had dan erge jeuk en rode vlekken in haar gezicht en over haar hele lijf die een halve of hele dag konden blijven zitten. ’s Winters was het erger met kleding die schuring en/of transpiratie geeft. ’s Zomers was het iets minder aangezien de kleding dan voor minder overlast zorgt. In de zon liggen ging wel, maar het contact van haar huid op de handdoek was weer voldoende aanleiding om uitslag te geven. 

Na ruim 5 jaar hier dagelijks mee geconfronteerd te zijn en niet wetend dat dit behandeld kon worden, kwam ze vorig jaar bij toeval (toeval bestaat niet) met mij in contact.

Ik vertelde dat ik in opleiding was tot holistisch therapeut en dat ik al zo enorm veel had geleerd om mensen mee te kunnen ondersteunen om hun ongemakken te verzachten of zelfs weg te nemen. Ook werk ik al geruime tijd met essentiële oliën en deze combinatie van pure natuurlijke oliën en de holistische therapie werkt heel krachtig.

Daphne is op consult geweest en samen hebben we gekeken welke oliën voor haar geschikt waren. Alle oliën hebben een specifieke werking en na selectie van enkele oliën hebben we de beschrijving per olie erbij gepakt en deze klopten stuk voor stuk heel mooi met haar verhaal. Het was absoluut gelinkt aan haar hormonale disbalans.

Ik heb een rollerflesje gemaakt van oliën en deze mix rolde Daphne bij het opstaan en bij het naar bed gaan onder haar voeten. Al direct merkte ze verschil en na een week had Daphne geen uitslag meer!

Na het uitblijven van de klachten, zoals met heel veel dingen die ‘moeten’ vergat Daphne al snel dat ze elke dag moest smeren. De klachten zijn toen nog een keer teruggekomen. Ze is weer even gaan rollen en de klachten zijn daarna weggebleven.

Haar moeder heeft af en toe dezelfde roller gebruikt voor een enkele vage overgangsklacht en heeft er verder ook geen last meer van gehad.

Wat fijn om te weten dat het ook anders kan. De essentiële oliën die ik gebruik zijn van hele hoge kwaliteit, zijn volledig natuurlijk en hebben geen bijwerkingen. Ook kunnen ze gebruikt worden naast andere medicatie, dit verstoort niet de werking van medicijn of de olie.

Elk lichaam is anders en niet elk lichaam reageert op een olie met dezelfde reactie. Gelukkig zijn er vaak verschillende alternatieven om tot een mooi resultaat te komen. Het is even uitzoeken wat voor jouw lijf het beste werkt. Iedereen is uniek!

Heb jij ook ongemakken waar je graag vanaf zou willen? Kom eens langs op een van de vrije inloopavonden de laatste vrijdagavond van de maand, neem eens telefonisch contact op of maak direct een afspraak. Dan gaan we samen kijken wat voor jou een oplossing kan zijn.

Terug naar overzicht